divendres, 19 d’agost de 2016

El gran Sant Fèlix que ens espera

La diada castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès, sempre és de gran voltatge. Els castells que s'hi veuen sempre són de 1r nivell i les colles sempre responen al que demanen els espectadors (prop de 10.000 l'any passat), és a dir, colles al límit suant la camisa per descarregar les millors construccions. Aquest any, a més, amb el Concurs de Castells de Tarragona a l'octubre.

Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i Vella de Valls hi arriben sempre amb un gran nivell. Aquest any, però, qui millor ho porta fins al moment són verds i rosats. Vallencs i vilafranquins han aprofitat les vacances dels terrassencs per signar una temporada que, seguint el tòpic dels darrers anys, està sent la millor de la història.

D'entrada, mai havíem vist un castell de 10 pisos tant d'hora. El van alçar els de Vilafranca per la Festa Major de Vilanova i la Geltrú. Dies després, però, arribava el segon de la mà de la Vella, a la Plaça del Blat de Valls, en el marc del Firagost. 

Abans però, per Les Santes a Mataró, ja vam poder veure un magistral 3d9fag salvat in extremis pels Verds. Tothom, els presents a la plaça i els qui ho seguiem per televisió, el veiem a terra. Ells, però, en una demostració de força i orgull, van salvar el què semblava insalvable.

I després vingué La Bisbal del Penedès, població acostumada a veure grans construccions per part de vallencs i vilafranquins. I no van defraudar. Primer 3d8ps descarregat pels Verds i la Vella signava un 4d9fag i un 5d9f carregat. Una diada, a més, que comptà amb una Joves que signà la tripleta màgica i uns Bous de la Bisbal (la colla local) fent castells de 7, un any després de la seva fundació.

Amb l'afegitó de les ganes dels Minyons de tornar a conquerir una plaça com la de Vila vilafranquina, no seria d'extranyar que veiéssim més d'un intent, entre d'altres, del 4d10fm. Recordem que ells tenen, de moment, la patent d'aquest castell inèdit. 

Sens cap mena de dubte, aquest Sant Fèlix ens farà vibrar a tots. Si l'any passat ja fou un espectacle digne del record, aquest any ho superarà amb escreix. N'estic d'allò més segur.

Aquí podeu recuperar el moment en què els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3d10fm més matiner de la història:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada