dijous, 8 de setembre de 2016

Repasseu els llibres, siusplau

El proper dijous 9 de setembre, a Sant Boi, hi tindrà lloc un acte commemoratiu sobre la manifestació de la Diada de l'any 1976, aquella en la qual Jordi Carbonell pronuncià la seva frase estrella: Que la prudència no ens faci traïdors. 40 anys després, el senyor Carbonell ja no hi és entre nosaltres, i sembla que alguns assistens d'aquell acte tampoc hi seran aquest cop.

L'efemèride l'organitzen Esquerra Republicana, la CUP i Podem. Ep, un moment, falta algú dels qui hi van participar a l'acte original. Qui deu ser? Ah sí! Els convergents!

La llavors Convergència Democràtica, amb la representació de Miquel Roca, fou present en aquell acte. De fet, Roca feu un parlament a tots els assistents. Aquest cop, però, sembla que el partit que ell representava (o el succedani) no el trobaran. Per què?

Segons el secretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante-Fachín, en declaracions a Els Matins de TV3, no hi són convidats perquè són un partit de dretes, i l'acte està enfocat als partits d'esquerres. Després d'escoltar això, la meva memòria va rescatar inmediatament aquella presentadora d'un popular concurs telefònic del difunt Canal Català que, farta de la ignorància de la gent, esclatava a cridar com una boja: ¡Por dios, hagan el favor de repasar los libros de la EGB!

Això és, sens dubte, el que li cal al senyor Fachín: Repassar els llibres d'història. El senyor Fachín va demostrar a la televisió pública la manifesta ignorància que impera a les files de Podem sobre la lluita antifranquista d'aquest país. No seré jo qui defensi CDC, però el senyor Fachín hauria de saber que la lluita contra el franquisme d'aquest país la varen dur a terme les classes treballadores i els nacionalistes. 

Sí, mal que li pesi, els convergents també van ser tancats a la presó per acabar amb la llibertat i el final de la dictadura. És més, com ja he esmenat, ells també hi varen participar.

Sobta, doncs, que els mateixos que es queixen a tota hora de ser exclosos pels independentistes i reclamen tornar a la majoria del 80%, ara excloguin un partit antifranquista perquè és de dretes. Jo mateix he assistit a actes organitzats per ERC i Demòcrates de Catalunya (l'escissió d'Unió) per commemomar les víctimes del franquisme. Ni la lluita antifranquista ni la independència de Catalunya n'entén d'esquerres o dretes, tot suma pel mateix objectiu. Penós i patètic l'infantilisme de Podem. És trist veure com aquells que es fan dir exclosos siguin alhora els més excloents. Forma part de la secta endogàmica en la que s'ha convertit l'univers dels comuns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada