dilluns, 19 de desembre de 2016

El català és garrepa, però no insolidari

Catalunya és un país petit, cert, però això no li impedeix ser un gran país amb una gent encara més extraordinària. Hem demostrat gran capacitat de mobilització per tota mena d'actes. Polítics, però també solidaris.

La gran mostra fou una nova edició de La Marató de TV3, el programa televisiu solidari més gran i amb més recaptació per habitant del món. Enguany arribava a la 25ena edició amb una gran salut de ferro: Èxit de vendes del disc del programa (com cada any) i més de 3.000 activitats solidàries repartides per tot el país. 

En realitat, La Marató és això, més que un simple programa de televisió. La Marató és sinònim de mobilitzar tot un país per ajudar aquelles persones que més ho necessiten (aquesta edició, dedicada als ictus). La Marató és capaç de què tot un poble balli un flaishmob. La Marató també uneix fraternalment la societat catalana, ja que els colors polítics desapareixen i fan que persones oposades sumin esforços entre ells per fer pujar el marcador final. 

Malgrat tot, cada any hi ha gent que vol trobar-hi els 3 peus al gat i critica el projecte sense coneixement amb l'únic afany d'aconseguir repercusió a les xarxes. És el cas de l'Albano Dante-Fachín (diputat de Catalunya Sí que es Pot) i Xavier Rius (director de l'E-notícies), que volen negar l'èxit del programa inventant difamacions com que La Marató és un rentat de cara al frau o que serveix per fer créixer el sentiment independentista. Aquests personatges haurien de filar a l'hora de parlar de La Marató i tota la gent que fa la possible, deixant-se la pell de forma altruïsta per una molt bona causa. Arguments propis de nen malcriat que demostren odi i ignorància cap un dels projectes catalans més reconeguts a nivell mundial.

I les xifres ens avalen: En un dia, més de 3.000 activiats, 2.358.000 espectadors que van connectar en algun moment o altre amb el programa i 8.490.607 euros recaptats en un sol dia. Quantitats mastodòntiques que posen de relleu que La Marató traspassa les fronteres dels mitjans públics.

Encara podeu seguir trucant al 905 11 50 50 per fer el vostre donatiu a La Marató. Els fons que destinem a la investigació i a la recerca sempre seran insuficients. Pels voluntaris i per qui pugui patir una malaltia d'aquestes, truca. Tots ho agraïrem

Podem acabar escoltant el tema No et rendeixis, d'en Ramon Mirabet i la Paula Valls. Ha esdevingut la banda sonora de l'anunci d'aquest any i el tema principal del disc. Posa la pell de gallina:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada