dijous, 15 de desembre de 2016

Expulsió mai serà sinònim de silenci

Ja han passat unes quantes hores d'ençà el mogut ple municipal d'ahir, així que és el moment perfecte per fer una reflexió sobre el viscut ahir a la Casa de la Vila.

Abans, però, situem-nos: El ple ordinari de desembre de l'Ajuntament del Prat tenia dos punts ben calents, projecte executiu de l'Artesà i pressupostos pel 2017. La plataforma No a l'enderroc! Salvem l'Artesà! va decidir moure tots els efectius possibles per fer-nos sentir al ple, ja que l'Ajuntament no ens ha escoltat de cap manera.

Després d'una sorollosa concentració a la Plaça de la Vila, vam pujar al Saló de Plens. N'érem una seixantena com a mínim. Tan bon punt començà a parlar l'alcalde, es desplegaren els domassos, sonaren els xiulets amb estridència i, fins i tot, un megàfon amenitzava el diàleg de sords entre l'alcalde i els assistents corejant: ¡Oé oé oé oé! ¡El Prat Blaugrana! ¡El Prat Blaugrana! (un equip de futbol de la ciutat).

En veure com la cosa no avançava, el ple fou suspès i hagué junta de portaveus per decidir si es feia o no a porta tancada. Després d'una hora llarga, l'alcalde intenta parlar però no li és permès. Així que decideix suspendre el ple novament. En aquest nou recés, arriben  els efectius de la Policia Local demanant tranquil·litat i el lliure excercici democràtric del servei públic municipal. Finalment, davant la nostra negativa a abandonar la sala, som desallotjats del saló de plens per la policia. Alguns, fins i tot, a la força. Semblava que fossim violents armats amb l'única voluntat de cremar la casa que, se suposa, és de tots els pratencs, però que ens queda força clar que és i serà Can Tejemaneje.

Doncs bé, amb tothom a fora i a porta tancada (i dues hores tard), els vots favorables d'ICV-EUiA i PSC (equip de govern), juntament amb els de C's i el PP, i els vots contraris de Guanyem, Se Puede i els dos no adscrits a altes hores de la matinada permeten que el projecte de l'Artesà prosperi. Sense consensuar res amb ningú i de forma absolutament despòtica, aquest ajuntament es carrega el poc patrimoni que tenim, alhora que volen que El Prat sembli un poble fundat el 1982, any en què començà el llarg regnat de Tejedor I, tsar del poble per a la desgràcia de tots.

També vull posar el focus damunt l'actitud de diversos representats d'ICV ahir al ple, regidors i militants. Fou vergonyós veure com el senyor Rafael Duarte, tinent d'alcalde, ameçava menbres de la plataforma i ens titllava, juntament amb ERC i el PDECat, d'antidemocràtics. Com ja li he dit al Twitter, és pur cinisme anar de progressista quan s'envia la Policia Local a desallotjar uns manifestants pacífics que protesten contra el seu despostime il·lustrat. A més, no puc trobar qualificatiu al fet que ens titlli d'antidemocràtics quan són vostès qui han passat olímpicament dels ciutadans i han actuat de forma absolutament unilateral. Crec que és digne d'estudi el seu cas.

Sabem que el govern seguirà fins al final amb aquest projecte, però els veïns seguirem dempeus per protestar contra aquesta aberració sense suport ciutadà. Ens podran fer fora de tots els plens i aconseguiran callar-nos (més del que estem) als mitjans de comunicació municipals, però mai aconseguiran que la lluita veïnal cessi. Vostès erren i ho saben. Serem el seu pitjor corcó, regidors de l'equip de govern.

I per acabar, vull enviar des d'aquí una fortíssima mostra d'estima i afecte pel Jordi Ibern i la Núria Sanahuja (regidors d'ERC) i la Imma Llopis (regidora de CDC/PDECat) per abandonar el ple tan bon punt es va desallotjar. Això sí que són regidors que saben estar al costat del poble. Gràcies pel vostre petit però enorme gest! Agraïr també a la Sandra Daza (Se Puede El Prat) i la Cristina Simon (Guanyem El Prat) el seu vot contrari.

Aquí podeu recuperar la transmissió sencera del ple  i les diferents cròniques informatives realitzades pels mitjans de comunicicació presents ahir: El Prat TV, Esplugues TV, TV3, El Prat al Día, Periòdic DeltaLa Riuada-La DirectaLa Vanguardia, El Punt Avui i l'ABC:
Transmissió del ple SENCER


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada